Vrijwilliger worden

Franciscus Lodewijkgroep

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers gezocht!

Wil jij graag de (jeugd)leden helpen door ze een geweldige tijd te geven en hun helpt met hun persoonlijke ontwikkelen terwijl je dol enthousiast de tofste avonturen beleefd en handige dingen leert? Dan zijn we op zoek naar jou!

Scouting is natuurlijk niet alleen voor de leden, maar ook voor jou zelf. Je krijgt de kans om nieuwe life-skills te leren, het staat enorm goed op je CV en je kan vrienden voor het leven krijgen, en dat door maar 2 uurtjes per week je in te zetten.

Wat kan ik doen

We zijn altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze groep kan helpen, voor alle verschillende functies en taken. Zo kan je achter de schermen het een of het ander proberen te regelen of je aanmelden als staflid zodat je kan helpen bij de wekelijkse opkomsten waarbij we elke keer weer een geweldig programma hebben. Hier onder staan specifieke dingen die we zoeken, maar mocht je nou gewoon een handje willen helpen en nog niet weten wat het beste voor je is? Neem dan een keer contact met ons op voor een gesprek!

Hoe kan ik me aanmelden

Eigenlijk is dat heel simpel! Je kan een mailtje sturen naar de Groepsbegeleider (groepsbegeleider@scoutingflg.nl) en dan kunnen we samen kijken naar wat je wilt doen binnen onze groep! Wil je weten wat we in ieder geval al open hebben staan? Kijk dan snel hier onder!

Openstaande vacatures

(Natuurlijk mag je ook voor een andere rol/functie je aanmelden, maar dit zijn degene die we het hardst zoeken)

Beverleiding

Elke week een toffe opkomst, wie wil dat nou niet? Onze beverkolonie (Jongens en meisjes van 4 t/m 7 jaar oud) is op zoek naar een nieuwe leid(st)er die samen met het huidige stafteam de jeugdleden elke week een onvergetelijke ervaring willen geven. Je kunt goed in het team samenwermen en vindt het leuk om geduldig de jeugdleden life skills te geven. Natuurlijk kom je naast een ervaren team te staan welke je graag helpt om jou ook verder te helpen.

Als Beverleid(st)er ben je elke week 2 uur bezig met je opkomst op ons clubgebouw. Daarnaast wordt er 2x per jaar een weekend georganiseerd en een zomerkamp. Dit wordt uiteraard gedaan door het hele team. Hiernaast ben je ook bereidt om jezelf verder te ontwikkelen en meer te leren over Scouting om uiteindelijk een gekwalificeerd leidinggevende te worden. Natuurlijk kan je voor je functie ook een VOG overhandigen.

Lees meer

Scouts leider

Wil jij een stel 11 t/m 15 jarigen een toffe tijd geven terwijl ze zichzelf ontwikkelen, nieuwe vaardigheden aanleren en echter vrienden maken? Sta jij stevig genoeg in je schoenen om deze groep te helpen het beste uit zichzelf te halen? Ben je al bekend met veel Scouting technieken of wil je deze heel graag aanleren, zodat jij degeen in het stafteam bent waar iedereen naar toe gaat voor raad als er wat in elkaar gepionierd moet worden, een tocht uitgezet moet worden, of de coolste kampvuur gebouw moet worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Scoutsleider draai je elke week de opkomst, en 1x per zoveel tijd organiseer je hem ook, uiteraard met begeleiding van je teamleider en de rest van je team. Hier regel je dan ook alles voor. Ook worden er gedurende een scoutingseizoen ongeveer 3 weekenden georganiseerd en een zomerkamp. Bij al deze activiteiten doe je ook mee, organiseer je een deel, en geef je de jeugdleden de tijd van hun leven! 

Hiernaast ben je ook bereid om jezelf verder te ontwikkelen en meer te leren over Scouting om uiteindelijk een gekwalificeerd leidinggevende te worden. Natuurlijk kan je voor je functie ook een VOG overhandigen.

Lees meer

Voorzitter

Een groep is natuurlijk een groep, maar met een voorzitter floreer je een stuk meer. Elke week wordt er wel wat georganiseerd, maar jij kijkt samen met de rest van het bestuur naar de langere termijn en maakt beslissingen waar de groep beter van wordt. Daarnaast zit je natuurlijk ook onze groeps- en bestuursvergaderingen voor en ben je representatief voor onze groep richting andere partijen in de stad of regio.

Wat doet de voorzitter

  • Algemene aansturing van de groep
  • Vertegenwoordigt de groep naar de gemeente en externen.
  • Het leiden van de groepsraad en groepsbestuursvergaderingen. De voorzitter zorgt dat besluiten worden genomen.
  • Afstemmen van werkzaamheden in het bestuur
  • Toezien op totstandkoming van meerjarenbeleid, jaarplan en taakverdeling in de groep.
  • Motiveren, stimuleren en adviseren van bestuursleden
Lees meer

PR teamlid

Heb jij altijd al wat tofs willen doen met PR? Regelmatige updates op onze Facebookpagina, promotiemateriaal maken, infostands bemannen, toffe video's of foto's maken? Dan kom jij als geroepen!

Als PR teamlid kunnen jullie als team zelf beslissen wat je wil doen om de groep verder te helpen. Jullie doel is uiteindelijk om meer leden te werven, informatievoorziening en onze scoutinggroep als tofste naar buiten te laten komen. Hoe? Dat is geheel aan jullie natuurlijk. Uiteraard zit er ook al wat ervaring in het PR-team, zodat je altijd mensen hebt om op terug te vallen

Lees meer

Lid Activiteitenteam

Wat zou Scouting zijn zonder de tofste activiteiten? In ieder geval een stuk saaier. Op dit moment worden er voor elke activiteit een nieuw team gevormd om het te organiseren. Natuurlijk is het tof, maar werkt het beter als je een vaste groep enthousiaste mensen hebt die elke keer weer iets geweldigs neer zet voor onze grote groep leden.

Samen met andere (ervaren) enthousiaste vrijwilligers ga jij aan de slag om vette dingen neer te zetten: Seizoensopeningen, JOTA-JOTI's, of misschien bedenken jullie wel vette nieuwe activiteiten! Aan jullie de eer om de (jeugd)leden de dag, weekend of week van hun leven te geven!

Lees meer