Welpen

Jongens van 7 tot 11 jaar, Waingunga-horde.

Jongens van 7 tot 11 hebben bij ons hun eigen onderdeel. Wist u dat de welpen ooit de eerste jeugdleden van de Franciscus - Lodewijkgroep waren? De welpen draaien op zaterdagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Welpen
Welpen zijn eigenlijk jonge wolven, die elke week in hun vacht (uniform) naar het hordehol gaan. Daar gaan ze op jacht of luisteren ze naar de wijze dieren uit de jungle. Als welp kun je bijvoorbeeld lekker dansen, springen en muziek maken met Baloe, de grote bruine beer, een spannende speurtocht maken met Bagheera, de zwarte panter, of toneel spelen met Kaa, de sissende slang. De verhalen zijn gebaseerd op het Rimboeverhaal van Rudyard Kipling en gaan over het jongentje Mowgli, dat in de Rimboe tussen de dieren opgroeit. In de verfilming van Walt Disney is dit nog altijd een van de meest populaire kinderfilms. De Horde, een groep welpen, beleeft de avonturen geleid door de Welpenleiding. Soms spelen de welpen in kleine groepjes. Deze groepjes heten nesten. De namen van de nesten zijn afgeleid van de kleuren die een echte wolvenvacht kan hebben (grijs, bruin, rood of zwart). De nesten bestaan uit welpen van alle leeftijden, zodat de oudere welpen de jongere kunnen helpen.

Welpen die 11 jaar zijn geworden mogen overvliegen naar de verkenners.

Wachtlijst

De afgelopen tijd is onze welpenhorde enorm gegroeid! Dit vinden wij zelf ook meer dan leuk, maar helaas kan ons opkomstlokaal zoveel kinderen niet meer aan. Hierom hebben wij besloten dat we tijdelijk een stop hebben gezet op de nieuwe ledenaanwas. Zodra de groep weer wat kleiner is geworden is uw kind natuurlijk meer dan welkom!
Mocht u graag op hoogte gehouden willen worden over wanneer uw kind er weer bij kan zijn, wilt u dat uw kind op de wachtlijst komt, of heeft u algemene of andere vragen, stuur dan gerust een mailtje naar ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.