Scouts

Franciscus Lodewijkgroep

Informatie - scouts

Leeftijden: 11 t/m 15
Opkomsttijden: Vrijdag, 19:00 t/m 21:00

Sociale media van de scouts

De Scouts

Als welpen 11 jaar zijn geworden, vliegen ze meestal over naar de scouts. Scouts zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar die bij deze speltak steeds zelfstandiger aan de slag gaan. Op een weekend of op zomerkamp koken ze bijvoorbeeld hun eigen eten. Dit is voor jongens en meiden van deze leeftijd erg leuk. Ze krijgen steeds meer zelfvertrouwen, want ze ontdekken wat ze allemaal zelf kunnen. Ook leren ze met oudere en jongere mede-scouts samen te werken. Vaak komen ook vrienden van scouts een opkomst meedraaien en als ze het leuk vinden kunnen ze ook lid worden van onze scoutinggroep.

Wat doen de Scouts

Iedere opkomst is weer anders. Ze werken met GPS, knopen, koken, muziek, spel en buitenactiviteiten. Het stafteam is enthousiast en bedenkt de activiteiten, maar de scouts hebben ook de ruimte om zelf opkomst-idee├źn in te brengen.

Weekenden en kampen

Een aantal keer per jaar gaan de scouts een weekendje weg. Meestal slapen ze dan in een tent bij een andere scoutinggroep. Tijdens het weekend doen ze veel actieve dingen zoals: klimmen, een hike lopen, kampvuur maken, etc. In de zomervakantie gaan de scouts ook een week op kamp. Meestal is dit de eerste week van de (basis) schoolvakantie. De scouts worden in patrouilles verdeeld. Iedere patrouille zet zijn eigen tent op en pioniert een keuken. In die keuken koken ze iedere avond hun eigen eten. De leiding slaapt ook in een tent en bouwt ook een eigen keuken.

Verder met Scouting

De scouts vliegen meestal in het jaar dat ze 15 zijn op kamp over naar de explorers.

Contact

Nieuwsgierig geworden? E-mail: scouts@scoutingflg.nl

Neem contact op met de scouts