Padvindsters

Franciscus Lodewijkgroep

Informatie - padvindsters

Leeftijden: 11 t/m 15
Opkomsttijden: Vrijdag, 19:00 t/m 21:00

Sociale media van de padvindsters

Wie zijn de padvindsters

Als kabouters 10 jaar zijn geworden, vliegen ze over naar de padvindsters. Padvindsters zijn meiden van 11 tot 15 jaar die bij deze speltak steeds zelfstandiger aan de slag gaan. Op een weekend of op zomerkamp leren ze bijvoorbeeld hun eigen eten klaar te maken. Dit is voor meiden van deze leeftijd erg leuk. Ze krijgen steeds meer zelfvertrouwen, want ze ontdekken wat ze allemaal zelf kunnen. Ook leren ze met oudere en jongere meiden samen te werken. Vaak komen ook vriendinnen van padvindsters een opkomst meedraaien en als ze het leuk vinden, kunnen ze ook lid worden van onze scoutinggroep.

Wat doen de padvindsters

Iedere opkomst is weer anders. Er zijn creatieve opkomsten zoals: een kalender in elkaar zetten, scoobi-do touwtjes knopen en ontwerpen maken voor het nieuwe lokaal. Ze doen ook gezelligheids-opkomsten zoals: casino, schoonmaakbordspel, muziekbingo en een playbackshow. Ook zijn er actieve opkomsten zoals een tochtje lopen met gps, kaart, kompas en aanwijzingen. De meiden hebben soms ook een kookopkomst om te oefenen voor kamp en weekenden. Het leidingteam is enthousiast en bedenkt de activiteiten, maar de de padvindsters hebben ook de ruimte om zelf opkomst-idee├źn in te brengen. Zo hebben ze een keer een spelletjes opkomst gehouden.

Weekenden en kampen

Een aantal keer per jaar gaan de padvindsters een weekendje weg. Meestal slapen ze dan in een tent bij een andere scoutinggroep. Tijdens het weekend doen ze veel actieve dingen zoals: klimmen, een hike lopen, kampvuur maken, etc. In de zomervakantie gaan de padvindsters ook een week op kamp. Meestal is dit de eerste week van de (basis) schoolvakantie. De padvindsters worden in groepjes verdeeld. Iedere groep zet zijn eigen tent op en pioniert een keuken. In die keuken koken ze iedere avond hun eigen eten. De leiding slaapt ook in een tent en bouwt ook een eigen keuken.

Opkomsttijden

De padvindsters hebben elke vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur opkomst.

Verder met Scouting

De padvindsters vliegen meestal in het jaar dat ze 15 zijn op kamp over naar de explorers. De explorers hebben iedere vrijdag van 20:00 uur tot 22:00 uur opkomst.

Contact

Heb je vragen of wil je een keer komen kijken? Mail: padvindsters@scoutingflg.nl

Neem contact op met de padvindsters