Verloop bezoek

Verloop van een huisbezoek:
Wij horen graag uw wensen met betrekking tot de verloop van uw huisbezoek. Mocht u verder geen aanvulling hebben, dan zal het bezoek er ongeveer zo uit zien:
De Sint en zijn pieten arriveren op de afgesproken tijd in een ‘taxi’ bij u voor de deur. De pieten zullen flink op de deur bonzen om hun aanwezigheid aan te geven. Zodra er open wordt gedaan, huppelen de pieten naar binnen en strooien flink met snoepgoed. Ze doen een dansje, zingen mee met de liedjes en helpen Sint vervolgens naar zijn zitplaats.
De Sint verwelkomt iedereen, vertelt wat algemeens en pakt dan zijn boek erbij om over de aanwezigen wat te vertellen. De kinderen mogen bij de Sint op schoot zitten, als hij dat aanbied of als ze daar naar vragen. De Sint en zijn pieten zullen op de hoogte zijn van de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal en andere tv-series. Mochten uw kinderen op school een ander verhaal volgen, vragen wij u dat te vermelden alvorens het bezoek.
Zodra er over iedereen wat is verteld, de pieten wat geks hebben gedaan en eventuele cadeautjes zijn uitgedeeld, zal na 20 minuten de bel gaan. Dan staat de ‘taxi’ van het hoge bezoek weer voor de deur. Met een liedje, strooigoed en veel zwaaien voor het raam, vertrekken onze Sint en zijn pieten weer.

Het grote boek:

Als u van te voren op een briefje enkele gegevens over uw kinderen op schrijft, stopt Sinterklaas dit in zijn ‘grote’ boek en kan hij ook iets persoonlijks over de kinderen vertellen. Zorg wel dat u het heeft uitgetypt of in duidelijke (blok) letters schrijft. U kunt het briefje bij de deur bij binnenkomst aan de piet met het boek geven, of na uw reservering naar ons mailen, dan zorgen wij dat het in het boek staat.

Cadeautjes:
Het is natuurlijk wel zo leuk als de cadeautjes ook werkelijk met de pieten mee naar binnen komen. Mocht u dat willen, en ze ook door de pieten wilt laten uitdelen, zorg dan dat wij van tevoren weten (of bij de deur te weten komen) waar de cadeautjes klaarstaan, en schrijf duidelijk de namen erop.

Aankomsttijd:
Wij doen ons uiterste best om netjes op de afgesproken tijd bij u aan te komen. Houd u er rekening mee dat vanwege verkeer- en/of weersomstandigheden e.d. het soms een paar minuten kan uitlopen. Mocht het langer duren, wordt u uiteraard zo snel mogelijk telefonisch op de hoogte gebracht.
Uiteraard blijft uw bezoek gewoon 20 minuten duren.

Drinken:
Als u onze Sint en pieten iets te drinken wilt aanbieden, (en dat zullen ze soms wel fijn vinden) houd dan rekening met de schmink en baard. Mocht u rietjes in huis hebben, zou dat het een stuk makkelijker maken. Alcohol zullen alle spelers weigeren. Wij willen u dus ook vragen dit niet aan te bieden.

Fooi:
Hopelijk heeft u een geweldige avond gehad nadat wij zijn geweest. Al het geld dat we verdienen met de bezoeken, komt ten goede aan onze scoutinggroep. Bijvoorbeeld voor het onderhoud van het gebouw of leuke uitjes met onze leden. Zowel de organisatie als onze spelers zijn vrijwilligers en mocht u zó tevreden zijn, zullen wij wat extra’s altijd waarderen.

Kleding:
Onze pieten verschijnen in zwarte schmink met rode lippen. De pakken die onze pieten dragen, zijn door een geweldige vrijwillige naaister zelf gemaakt (geen standaard Makro of feestwinkel kleding dus).

Ook de sint heeft een weliswaar traditionele, maar handgemaakte outfit aan. Zijn baard en pruik zijn netjes onderhouden en worden zo onzichtbaar mogelijk opgeplakt.