Lidmaatschap

Franciscus Lodewijkgroep

Lidmaatschap

Leeftijden en speltakken

Onze scoutinggroep bestaat uit veel verschillende speltakken. Deze speltakken hebben leden en hun leiding. Voor iedere leeftijd is er een aparte groep. Hieronder ziet u of het gaat over jongens of meisjes, welke leeftijd en hoe de speltak heet.

Meer informatie over elk onderdeel kunt u vinden op de speltak-pagina's.

Lidmaatschap

Als je lid wil worden, krijg je een inschrijfformulier (zie downloads). Deze moet je samen met het inschrijfgeld (€10,-) inleveren bij de leiding van je leeftijdsgroep. Van het inschrijfgeld wordt een groepsdas met dasbadge gekocht die je bij de installatie krijgt.

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand. Het opzeggen moet schriftelijk gebeuren bij onze secretaris of penningmeester (zie contact).

Contributie

Helaas kan onze scoutinggroep niet bestaan zonder geld. Daarom hebben wij een lidmaatschaptarief, oftewel contributie. Met deze contributie wordt het gebouw en de inventaris onderhouden, spelmateriaal gekocht en activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Omdat alle leidinggevenden en bestuursleden vrijwilligers zijn, gaat al het contributiegeld direct naar de vereniging.

Dit zijn de verschillende contributiebedragen voor de jeugdonderdelen per maand (tarief 2023):

  • Bevers: € 13,50
  • Welpen: € 14,75
  • Scouts, Explorers en Stam: € 17,50

Het rekeningnummer van onze scoutinggroep is NL34INGB0000772595

Scout-fit

Alle leden van scouting Nederland dragen scout-fit overhemden. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen overhemd in een eigen herkenbare kleur. Hierop dragen wij altijd een das. Elke scoutinggroep heeft zijn eigen kleur das en wij dragen een donkergroene das met een zandloper op de achterkant (het oude wapen van de gemeente Schiedam). Scout-fit en andere scouting-benodigdheden kan je kopen in de scoutshop. In onze regio is er een scoutshop in Vlaardingen (op het scoutcentrum) en aan de Heemraadsingel in Rotterdam. Je kan ook bestellen via de Scoutshop-website.