Franciscus Lodewijkgroep

Scouting FLG 88 jaar!

2021-06-07 08:37:55

Eindelijk weer een ouderwets gezellig - en bijna normaal- verjaardagsfeestje! Nou, zeg maar gerust feest. Er hebben meer dan 70 kinderen meegedaan aan onze avontuurlijke activiteiten in de Plantage.

Op 11 mei was Scouting Franciscus Lodewijkgroep (FLG) jarig. We zijn nu 88 jaar jong en dat was natuurlijk reden voor een feest. Dit hebben we gedaan door op zaterdagmiddag 5 juni in de Plantage (bij de speeltuin) een verjaardagsopkomst te organiseren voor al onze jeugdleden, hun vrienden en de kinderen rond de Plantage.

De jongste kinderen (van 4 tot 10 jaar) gingen als eerste van start. De tweede helft van de middag was voor de jeugd van 10 tot 18 jaar.

En wat was er zoal te doen? Er was een bungeerun (aan een elastiek op een springkussen zo ver mogelijk proberen te rennen), zo hoog mogelijk kratstapelen terwijl je aan een touw gezekerd bent, pijl en boogschieten, stenen schilderen, een marshmallow roosteren boven het kampvuur, mega-jenga, mini-pionieren met bamboestokken en er werden ondertussen heerlijke pannenkoeken voor de kinderen gebakken.

De gezellige chaos duurde van 13:00 tot 17:15. Je kon duidelijk merken dat de kinderen, maar ook alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, toe waren aan een leuke gezamenlijke buitenactiviteit.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen die sport- en scoutingclubs financieel ondersteunt om zo vitaal te blijven. Met hun hulp kunnen wij onze toekomstplannen mogelijk maken en zo laagdrempelig (lees: goedkoop) mogelijk blijven voor alle Schiedamse jeugd.

Denk je nu, dat lijkt mij ook wel wat? Ga dan eens bij scouting kijken. Dat kan bij alle vier de Schiedamse scoutinggroepen de eerste drie keer gratis. Ons clubgebouw is op de Lange Haven 11 en we zijn digitaal te vinden op: Website: scoutingflg.nl, Facebook: /ScoutingFLG of Twitter @ScoutingFLG.

Op naar een mooie zomer met gelukkig dit jaar weer onze scoutingkampen!
Scouting FLG

< Terug